Όμιλος Επιχειρήσεων
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 11, 11525, ΑΘΗΝΑ (Ν. ΨΥΧΙΚΟ)  
Τηλ. +30 2106776142, +30 2106776132
Φαξ. +30 2106774400
Hamilton
PEDOZ powder, 50gr
Hamilton <BR>PEDOZ powder, 50gr

Hamilton
PEDOZ powder, 50grPEDOZ  powder 50gr


Δερματολογική φαρμακευτική πούδρα για τοπική εφαρμογή στα πόδια, στα χέρια και στις περιοχές του σώματος που ιδρώνουν συχνά ή ερεθίζονται με την τριβή.

Συμβάλλει στην θεραπεία των δερματομυκητιάσεων και των επιμολύνσεών τους με μικρόβια-βακτήρια.


 ΣΥΝΘΕΣΗ

Talc, Zinc undecylenate, Zinc oxide, Mentha piperita (peppermint) oil, Glyceryl carpate, Triclosan, Alcohol denat, Aqua, d-Limosene.


 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Δερματομυκητιάσεις από δερματόφυτα (είδη trichophyton) και επιμολύνσεις οφειλόμενες σε Gram-θετικά βακτήρια, όπως : μολύνσεις από δερματοφυτία του ψιλού δέρματος των ποδιών (πόδι του αθλητή), των χεριών, των μηρογεννητικών πτυχών. Παρατρίμματα. Παρωνυχία (φλεγμονή του περιωνυχίου). Βρωμιδρωσία. Ιογενή δερματικά νοσήματα. Έρπης ζωστήρ. Κατακλίσεις (έλκη εκ κατακλίσεων). Υπερβολική εφίδρωση με κακοσμία του ιδρώτα.


 ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΔΟΧΟ

Η πούδρα PEDOZ μπορεί να αναμιχθεί και με άλλες φαρμακευτικές πούδρες στα δερματολογικά μίγματα-παρασκευάσματα. Στην περίπτωση αυτή είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα του φιαλιδίου puffer pack της πούδρας PEDOZ. Το φιαλίδιο puffer pack της πόυδρας PEDOZ έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 120ml και περιέχει 50gr πούδρα PEDOZ.


 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Η λεπτόκοκκος πούδρα PEDOZ είναι εξαιρετικά υδρόφιλη και έτσι απορροφά τον ιδρώτα από τις πάσχουσες δερματικές περιοχές.

Ψεκάστε την πούδρα στην πάσχουσα περιοχή τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Στις μυκητιάσεις από δερματόφυτα-trichophyton (πόδι του αθλητή), η πούδρα πρέπει να εφαρμόζεται ανάμεσα στα δάχτυλα, μέσα στις κάλτσες και μέσα στα παπούτσια (η εφαρμογή θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς διακοπή μέχρι την πλήρη εξαφάνιση των βλαβών, συνήθως 2-5 εβδομάδες).

Για την πρόληψη των δερματομυκητιάσεων, στις περιοχές του σώματος που ιδρώνουν συχνά ή ερεθίζονται με την τριβή, ψεκάστε την πούδρα 1 φορά την ημέρα.


ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Εάν εμφανιστεί υπερευαισθησία ή χημικός ερεθισμός, διακόψτε την εφαρμογή της πούδρας. Δεν έχουν αναφερθεί δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις μετά την εφαρμογή της πούδρας. Αποφύγετε την επαφή της πούδρας με τα μάτια (εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ξεπλύνατε τα μάτια με άφθονο νερό και συμβουλευτείτε τον ιατρό σας). Σε περίπτωση τυχαίας λήψεως μεγάλης ποσότητας πούδρας από το στόμα, εφαρμόζεται κατάλληλη μέθοδος κένωσης του στομάχου.


ΔΡΑΣΗ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Το Zinc undecylenate έχει ισχυρή μυκητοκτόνο και μυκητοστατική δράση (1,5) και επιπλέον προσφέρει την στυπτική δράση του Zn συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της φλεγμονής (2). Το Triclosan δρα ιδιαίτερα κατά των Gram-θετικών βακτηρίων, εμποδίζει την βακτηριακή αποσύνθεση του ιδρώτα και καταπολεμά την κακοσμία, είναι ήπιο βακτηριοκτόνο και ασκεί απολυμαντική δράση χωρίς να διαταράσσει την φυσιολογική χλωρίδα του δέρματος. To ΖincOxide έχει ήπια στυπτική, καταπραϋντική, αντικνησμική δράση. Επιπλέον έχει αντισηπτική δράση στις παθήσεις του δέρματος, όπως η ψωρίαση (psoriasis) και στις επιμολύνσεις, όπως το μολυσματικό κηρίο (impetigo) (3). Το talc (micro fine powder) το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση στην πούδρα PEDOZ έχει αποστειρωθεί σε υψηλή θερμοκρασία κι ως εκ τούτου είναι αδρανές, ώστε να καταστρέφει την βακτηριακή επιμόλυνση ειδικά από τέτανο (clostridium tetani). Ακόμη, το microfine talcτης πούδρας PEDOZ είναι εξαιρετικά υδρόφιλο, απορροφά την υγρασία, παρεμποδίζοντας την βακτηριακή ανάπτυξη και τον ερεθισμό από την τριβή (4).


Βιβλιογραφία: (1) Μartindale, The Extra pharmacopoeia, 23rd Ed., Pharm. Press, London, 653. (2) GoodmanL., Gilman A., The Pharm Basis of Theurapetics, 5th Ed., Macmillan, 1010, U.S.A., 1975. (3) Ibid, 1000. (4) Ibid, 1948. (5) J. Pharm. Sci. March 1979, 68, (3), 384.ΠΟΥΔΡΑ ή ΚΡΕΜΑ ;

Οι μύκητες πολλαπλασιάζονται σε περιβάλλον υγρασίας, σκότους, ζέστης. Για το λόγο αυτό αναπτύσσονται κύρια σε περιοχές του δέρματος όπου διαμορφώνονται οι ιδανικές αυτές συνθήκες, όπως για παράδειγμα, στα πόδια (τριχοφυτία), τα οποία είναι κλεισμένα σε παπούτσια για αρκετές ώρες της ημέρας. 

Η παρατεταμένη έκθεση στο φως ή στον ήλιο μπορεί να ελαττώσει τα προβλήματα, αλλά αυτό στην πράξη δεν είναι συχνά εφικτό και ακόμη, δεν είναι από μόνο του ικανό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μία οξεία μυκητίαση ή επιμόλυνσή της. Φαρμακευτικά παρασκευάσματα τα οποία περιέχουν υγρασία και συστατικά γαλακτώματος, όπως τα διαλύματα και οι κρέμες, παρουσιάζουν αφ’ ενός μεν σοβαρά μειονεκτήματα στην αντιμετώπιση της τριχοφυτίας, αφ’ ετέρου δε, πρακτικά προβλήματα εφαρμογής. Η υγρασία την οποία περιέχουν αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος. Τα λιπαρά συστατικά των κρεμών και τα υγρά έκδοχα των διαλυμάτων πιθανόν να διαμορφώσουν ιδανικό θρεπτικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηριδίων. Με την εφίδρωση τα συστατικά των κρεμών υγροποιούνται εκ νέου συντηρώντας μια ιδιαίτερα δυσάρεστη και ενοχλητική αίσθηση λιπαρότητας και ρύπανσης για τον ασθενή. Έτσι οι ασθενείς έχουν την τάση να διακόπτουν τη θεραπεία με την πρώτη βελτίωση και πριν την ολοκλήρωσή της. Στην τριχοφυτία των ποδιών (πόδι του αθλητή) η αναμόλυνση είναι μία πιθανή εξέλιξη και  μάλλον εξηγεί το υψηλό ποσοστό θεραπευτικής αποτυχίας των κρεμών και των διαλυμάτων, τα οποία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τη πηγή της νέας μόλυνσης. Για να αποτραπεί η αναμόλυνση, είναι επιτακτική ανάγκη η μυκητιασική μόλυνση των υποδημάτων, των καλτσών ή άλλων ενδυμάτων, να ελεγχθεί και να εξαλειφθεί. 

Το PEDOZ powder έχει σαν βάση μία λεπτόκοκκο πούδρα  (microfine talc base), η οποία είναι ιδανικός μεταφορέας των αντιμυκητιασικών αντιβακτηριακών και αποσμητικών συστατικών του, καθώς δεν περιέχει υγρασία (moisture free) και είναι αδρανής έτσι ώστε να μην διαμορφώνει περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη μυκήτων. 

Το PEDOZ powder έχει μία μοναδική συσκευασία (PUFFER PACK), η οποία επιτρέπει την ταχύτατη, εύκολη, ολοκληρωμένη και δοσομετρική εφαρμογή της πούδρας σε κάθε σημείο της πάσχουσας περιοχής του δέρματος καθώς και σε όλη την επιφάνεια του εσωτερικού των υποδημάτων, των καλτσών και των άλλων ενδυμάτων. Έτσι η εφαρμογή της πούδρας γίνεται χωρίς τη χρησιμοποίηση των χεριών, οπότε εκμηδενίζεται τυχόν κίνδυνος μεταφοράς της μόλυνσης. Συμπερασματικά, η θεραπευτική επιτυχία του PEDOZ powder οφείλεται στον αποτελεσματικό συνδυασμό των δραστικών συστατικών, στον ιδανικό λεπτόκοκκο μεταφορέα  (microfine talc base), στην δυνατότητά του για συχνή χρήση (χρήση ρουτίνας) και στην ικανότητά του, λόγω της φαρμακοτεχνικής μορφής (πούδρα) και συσκευασίας του (puffer pack), να φθάνει σε κάθε σημείο της πάσχουσας περιοχής του δέρματος, των υποδημάτων και των λοιπών ενδυμάτων.     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
Πίσω στα προϊόντα